Metin2 Bedensel Savaşçı Efsunları ve İtemleri

2021 yılı metin2 bedense savaşçı karakderlerinini item ve efsunları

Tüm Karakter Klavuzları
1.Bedensel Savaşçı
2.Zihinsel Savaşçı
3.Bıçakçı Ninja
4.Okçu Ninja
5.Karabüyü Sura
6.Büyülü Silah Sura
7.Ejderha Gücü Şaman
8.İyileştirmeci Şaman
9.Lycan İçgüdü

Metin2’de en çok tercih edilen karakterlerden birisi olan bedensel savaşçı karakterinin ince detaylarını sizlerle paylaşacağız. Bildiğiniz üzere bedensel savaşçı karakteri saldırı değerinin, büyülü saldırı değerinin ve büyü savunmasının mantıklı kullanıldığı taktirde verim alabileceğiniz sınıflardan birisidir. Bedensel karakterini diğer karakterlere göre ön plana çıkabileceği özellik büyü hızı ve büyülü saldırı değerinin yüksek olmasıdır. Bu yazımızda metin2 bedensel savaşçı efsunları, metin2 savaşçı statüleri ve savaşçı itemleri gibi savaşçı karakterinizi güçlendirecek bilgilere değineceğiz.
Statü Dağılımı

Metin2 bedensel savaşçı statü dağılımı ile ilgili makalemizi okumak için tıklayınız.
Efsunlar ve İtemler
1- Silah

a) Silah Efsunları
b) Silah Seçimi

2- Zırh
a) Zırh Efsunları
b) Zırh Seçimi

3- Kask
a) Kask Efsunları
b) Kask Seçimi

4- Kalkan
a) Kalkan Efsunları
b) Kalkan Seçimi

5- Küpe
a) Küpe Efsunları
b) Küpe Seçimi

6- Bilezik
a) Bilezik Efsunları
b) Bilezik Seçimi

7- Kolye
a) Kolye Efsunları
b) Kolye Seçimi

8- Ayakkabı
a) Ayakkabı Efsunları
b) Ayakkabı Seçimi
Metin2 Bedensel Savaşçı Silahı
a. Silah Efsunları

1 vs 1 düellolarda başarılı olmak istiyorsanız savaşçı karakteri için 1-1 efsunlar yapmanız gerekmektedir. Bunun için bizim tavsiyemiz  4 karakter için hatta lycan olan bir server’da oynuyorsanız 5 karakter içinde ayrı ayrı efsunlu silahlar oluşturmanız yönündedir. Biraz fazla zaman harcamış olacaksınız ancak vslerde performanslarınızın arttığını göreceksiniz. Eğer benim vaktim yok diyorsanız aşağıdaki genel lonca savaşı efsunlarını getirebilirsiniz.
Genel-Lonca Savaşı İçin Efsunlar:

Yarı İnsanlara Karşı Güçlü
Kritik Vuruş Şansı
Delici Vuruş Şansı
Güç
5.efsun olarak bir çok tartışma söz konusu olmakla birlikte bizim kesinlikle tavsiyemiz büyü hızı efsunudur. Büyü hızı en mantıklı seçim olacaktır çünkü bedensel savaşçı karakteri yerden kaldırmamaya combo becerisini hızlıca bitirmeye yönelik bir karakterdir. Eğer comboyu tamamlayamazsanız büyü savunmanız az olduğu için erken ölmeniz kaçınılmaz olacaktır. O yüzden büyü hızı ile birlikte vurabildiğiniz kadar yüksek damageler ile seri olmanız gerekmektedir.
Buna alternatif olarak; Sersemletme Şansı, Zehirleme Değişimi, Çeviklik gibi efsunları da deneyebilirsiniz.
Genel-Lonca Savaşı İçin Taşlar:

Savaşçıdan Koruyan Taş
Ninjadan Koruyan Taş
Suradan Koruyan Taş
Buna alternatif olarak oynadığınız server’da iteme 4 taş ekleme sistemi varsa silahınıza Lycandan Koruyan Taş veya Şamandan Koruyan Taş ekleyebilirsiniz

Savaşçılara Karşı Efsunlar: Yarı İnsanlara Karşı Güç, Kritik Vuruş Şansı, Delici Vuruş Şansı, Güç, Büyü Hızı
Savaşçılara Karşı Taşlar: Savaşçıdan Koruyan Taş-Öldürücü Darbe Taşı-Soğutma Taşı

Ninjalara Karşı Efsunlar: Yarı İnsanlara Karşı Güç, Kritik Vuruş Şansı, Delici Vuruş Şansı, Güç, Büyü Hızı
Ninjalara Karşı Taşlar: Ninjadan Koruyan Taş-Öldürücü Darbe Taşı-Soğutma Taşı

Suralara Karşı Efsunlar: Yarı İnsanlara Karşı Güç, Kritik Vuruş Şansı, Delici Vuruş Şansı, Güç, Büyü Hızı
Suralara Karşı Taşlar: Suradan Koruyan Taş-Öldürücü Darbe Taşı-Soğutma Taşı

Şamanlara Karşı Efsunlar: Yarı İnsanlara Karşı Güç, Kritik Vuruş Şansı, Güç, Delici Vuruş Şansı, Büyü Hızı
Şamanlara Karşı Taşlar: Şamandan Koruyan Taş-Öldürücü Darbe Taşı-Soğutma Taşı

Lycanlara Karşı Efsunlar: Yarı İnsanlara Karşı Güç, Kritik Vuruş Şansı, Güç, Delici Vuruş Şansı, Büyü Hızı
Lycanlara Karşı Taşlar: Lycandan Koruyan Taş-Öldürücü Darbe Taşı-Soğutma Taşı
b. Silah Seçimi

Silah seçimi için tercihiniz çift yarı insan gelebilecek silahlar olmalıdır. Örneğin muharebe kılıcına yukarıda tavsiye ettiğimiz efsunları getirerek triton kılıcına dönüştürmeniz mümkündür. Eğer oynadığınız server’da beta itemlerine dönüşümler açık ise triton kılıcınızı runik kılıcına dönüştürebilir ve savaşçı bedensel karakteriniz için rahatlıkla kullanabilirsiniz.
Farklı silahlara yönelmek istiyorsanız, ya da oynadığınız oyuna özel silahlar mevcut ise tercih yaparken düz vuruş hızı ve hasarları göz önünde bulundurmanız sizin için faydalı olacaktır.
Metin2 Bedensel Savaşçı Zırhı
a. Zırh Efsunları

Zırha gelecek olursak yine zamanınız varsa diğer karakterler için 1-1 wslik efsunlar için ayrı ayrı zırh yapmanız sizin yararınıza olacaktır. Bunun sebebi tüm karakterlere karşı savunmaları tek bir zırha efsun olarak getiremeyecek olmanızdır. Fakat zamanınız yoksa ya da lonca savaşı için genel efsun istiyorsanız aşağıda sizin için hazırladığımız savaşçı lonca efsunlarını kullanabilirsiniz.
Genel-Lonca Savaşı İçin Efsunlar:

Max HP
Kılıç Savunması
Çift El Savunması
Bıçak Savunması
Oka Karşı Dayanıklılık ya da Büyü Hızı
Genel-Lonca Savaşı İçin Taşlar:

Yaşam Taşı
Korunma Taşı
Hız Taşı

Yine bir diğer tartışma konusu olan hız taşı mı savunma taşı mı? ikilemidir. Hız taşı sayesinde combo yaparken 2.comboya başlayabilmeniz için karakterin üzerine hızlıca varmanız ve vuruşunuzu başlatmanız gerekir. Daha hızlı düz vuruşlar için hareket hızı önemlidir bu sebeple bizim tavsiyemiz kesinlikle hız taşıdır.

Savaşçılara Karşı Efsunlar: Max HP, Kılıç Savunması, Çift El Savunması, Hasar Hp ile Absorbe edilecek, Saldırı Değeri
Savaşçılara Karşı Taşlar: Hız Taşı-Korunma Taşı-Yaşam Taşı

Ninjalara Karşı Efsunlar: Max HP, Bıçak Savunması, Oka Karşı Dayanıklılık, Hasar Hp ile Absorbe edilecek, Saldırı Değeri
Ninjalara Karşı Taşlar: Hız Taşı-Korunma Taşı-Yaşam Taşı

Suralara Karşı Efsunlar: Max HP, Kılıç Savunması, Büyü Hızı, Hasar Hp ile Absorbe edilecek, Saldırı Değeri
Suralara Karşı Taşlar: Hız Taşı-Korunma Taşı-Yaşam Taşı

Şamanlara Karşı Efsunlar: Max HP, Çan Savunması, Yelpaze Savunması, Hasar Hp ile Absorbe edilecek, Büyü Hızı
Şamanlara Karşı Taşlar: Hız Taşı-Korunma Taşı-Yaşam Taşı

Lycanlara Karşı Efsunlar: Max HP, Pençelerden Savunma Şansı, Saldırı Değeri, Hasar Hp ile Absorbe edilecek, Büyü Hızı
Lycanlara Karşı Taşlar: Hız Taşı-Korunma Taşı-Yaşam Taşı
b. Zırh Seçimi

Zırh seçimi olarak en önemli kriter büyü savunması olan zırhlardır. Bir bedensel savaşçı karakteri mutlaka büyü savunması yüksek olan zırhtan yana seçim yapmalıdır. Zırh için pek fazla alternatif olmadığı için kafanızın karışmasına gerek yok. Siyah çelik zırhı dönüştürebildiğiniz kadar dönüştürün ve kullanın.
Metin2 Bedensel Savaşçı Kaskı
a. Kask Efsunları

Her karaktere karşı ayrı ayrı efsunlamanıza gerek yoktur. Aşağıdaki gibi genel lonca savaşı efsunları sizin için yeterlidir.
Genel-Lonca Savaşı İçin Efsunlar:

Max HP
Kılıç Savunması
Çift El Savunması
Bıçak Savunması
Oka Karşı Dayanıklılık ya da Büyü Hızı
b. Kask Seçimi

En yüksek defansa sahip olan kaskın en iyisi olduğu kaçınılmazdır. Ancak oynamış olduğunuz metin2 pvp server’da özel kasklar varsa özellikleri karşılaştırılıp seçim yapmanız gerekmektedir. En çok sorulan sorulardan birisi ise Korku Maskesi mi?, Usta Savaşçı Kaskı mı? sorusudur. Tercihiniz kesinlikle korku maskesi olmalı. Bu iki karakter arasında 10 savunma farkı olmasına rağmen korku maskesinin %10 bloklama özelliği hayat kurtarır.
Metin2 Bedensel Savaşçı Kalkanı
a. Kalkan Efsunları

61 seviye kalkanları rakip karakterlerine karşı %20 savunma verdiği için 5 karaktere karşı da ayrı ayrı efsun getirmelisiniz. Eğer lonca savaşı gibi toplu savaşlarda kullanmanız gereken bir kalkan varsa hangi karaktere karşı daha zayıfsanız ve daha çok damage yiyorsanız o karakter için savunmalı bir kalkan takmalısınız.

Savaşçılara Karşı Efsunlar: Sersemlik Karşısında Bağışıklık, Yarı İnsanlara Karşı Güç, Güç, Beden Karşısındakinin Atakların Bloklanması, Çeviklik

Ninjalara Karşı Efsunlar: Sersemlik Karşısında Bağışıklık, Yarı İnsanlara Karşı Güç, Güç, Beden Karşısındakinin Atakların Bloklanması, Çeviklik

Suralara Karşı Efsunlar: Sersemlik Karşısında Bağışıklık, Yarı İnsanlara Karşı Güç, Güç, Beden Karşısındakinin Atakların Bloklanması, Çeviklik

Şamanlara Karşı Efsunlar: Sersemlik Karşısında Bağışıklık, Yarı İnsanlara Karşı Güç, Güç, Beden Karşısındakinin Atakların Bloklanması, Çeviklik

Lycanlara Karşı Efsunlar: Sersemlik Karşısında Bağışıklık, Yarı İnsanlara Karşı Güç, Güç, Beden Karşısındakinin Atakların Bloklanması, Çeviklik
b. Kalkan Seçimi

Rakibiniz savaşçı karakteri ise şahin kalkan, sura ise aslanağzı kalkan, ninja ise kaplan kalkanı, şaman ise ejderha pulu kalkanı, lycan ise üç imparatorlar kalkanı seçilmelidir.
Metin2 Bedensel Savaşçı Küpesi
a. Küpe Efsunları

2 adet küpe efsunu getirmeniz metin2 bedensel savaşçı küpe efsunlarını tamamlamanıza yardımcı olacaktır.

Küpe Efsunları 1: Yarı İnsanlara Karşı Güç, Kılıç Savunması, Çiftel Savunması, Bıçak Savunması, Zehre karşı koyma

Küpe Efsunları 2: Yarı İnsanlara Karşı Güç, Çan Savunması, Yelpaze Savunması, Oka karşı dayanıklılık , Pençelerde Savunma Şansı

Not : Oynadığınız server’da lycan ekli değil ise pençelerde savunma şansı efsunu yerine Hareket Hızı tercih edebilirsiniz.
b. Küpe Seçimi

Metin2 savaşçının takması gereken tek küpe Abanoz Küpe olacağı şüphesiz gerçektir. O yüzden savaşçılar hangi küpeyi takar? sorusunun cevabı zaten belli.
Metin2 Bedensel Savaşçı Bileziği
a. Bilezik Efsunları

Evet metin2 bedensel savaçı için en temel değerde sabit bir bilezik yapmanız sizin için yeterlidir. Bileziğin ne 5te5 i ne 1-1 vs için ayrı bir efsunu vardır. Aşağıdaki genel efsunları getirerek en iyi metin2 savaşçı efsunlarına sahip olabilirsiniz.

Genel-Lonca Savaşı Efsunları:
Max HP
Yarı İnsanlara Karşı Güç
Delici Vuruş Şansı
Büyüye Karşı Dayanıklılık
Hasar HP ile absorbe edilecek
b. Bilezik Seçimi

Kritik vuruş şansı hiç şüphesiz ws atarken en ihtiyacınız olan şansa bağlı efsunlardan biridir. Kritik vurma şansınız ne kadar yüksekse bir o kadar en sağlam metin2 savaşçı karakteri olmanızda yüksektir. Metin2 her ne kadar bilgi, birikim gerektiren bir oyun olsada bir o kadarda şans faktörüne dayalı bir oyundur. O yüzden kritik efsunu sebebi ile bir metin2 bedensel karakterinin tercihi cennetin gözü bilezik olmalıdır.
Metin2 Bedensel Savaşçı Kolyesi
a. Kolye Efsunları

Sağlam savaşçı efsunlarına sahip olmak ve en güçlü metin2 karakteri olmak istiyorsanız her karakter için özel savunmalar yapmalısınız. Bu sizi biraz daha fazla uğraştırsada oyundan alacağınız keyfinizi 2 katına çıkaracağını unutmayın. Verdiğimiz tavsiyeler sayesinde adeta bir terminatöre dönüşeceksiniz. Ama benim zamanım yok diyorsanız sizi de unutmadık tabii ki. Metin2 lonca savaşı efsunları ile toplu savaşlarda kullanabileceğiniz şekilde efsunlar da paylaştık. Zamanı kısıtlı olan arkadaşlarımızın mutlaka işine yarayacaktır.

Genel-Lonca Savaşı Efsunları:
Max HP
Kılıç Savunması
Çift El Savunması
Bıçak Savunması
Oka Karşı Dayanıklılık

Savaşçılara Karşı Efsunlar: Max HP, Kılıç Savunması, Çift El Savunması, Kritik Vuruş Şansı, HP Üretimi

Ninjalara Karşı Efsunlar: Max HP, Bıçak Savunması, Oka Karşı Dayanıklılık, Kritik Vuruş Şansı, HP Üretimi

Suralara Karşı Efsunlar: Max HP, Kılıç Savunması, Kritik Vuruş Şansı, HP Üretimi, HP Üretimi

Şamanlara Karşı Efsunlar: Max HP, Çan Savunması, Yelpaze Savunması, Kritik Vuruş Şansı, HP Üretimi

Lycanlara Karşı Efsunlar: Max HP, Pençelerde Savunma Şansı, Sersemletme Şansı, Kritik Vuruş Şansı, HP Üretimi
b. Kolye Seçimi

Bedensel bir karakter düz vuruş ile ön planda olduğu için delici efsunu bir bedensel için çok önemlidir. Bu sebeple +9 bir cennetin gözü kolyeden alacağınız +%20 delici vuruş şansı sizin için veli nimettir. O yüzden tavsiyemiz Cennetin Gözü Kolyedir.
Metin2 Bedensel Savaşçı Ayakkabısı
a. Ayakkabı Efsunları

Her zaman söylediğimiz gibi 1-1 wsler için oluşturacağınız itemler sizi zirveye taşır. Üşenmeyin, zamanınızı verin ve 1vs1 efsunlarınızı getirmeye bakın. Ama imkan dahilinde zamanı olmayan arkadaşlar için biz genel efsunları da paylaşacağız. ( İmkan dahilinde diyorum çünkü üşenen arkadaşlar ws kaybetmeye mahkumdur

Etiketler: metin2 item